Actie van de week Lees meer
Laatste bestelling: 16 minuten geleden
Merken
Materiaal bevestiging
Statief verrijdbaar
Toon resultaat

Er zijn geen producten in deze categorie.

Lampstatieven worden binnen studiofotografie en outdoor fotografie voor zeer diverse doeleinden ingezet en verschillen zodoende in hoogte, materiaal en extra meegeleverde accessoires. Zoek daarom goed uit waarvoor u uw lampstatief wilt gebruiken en welke toebehoren daar goed bij passen.

Het belangrijkste doel voor een lampstatief is natuurlijk de ondersteuning voor continu verlichting en studioflitsers. Beide soorten lampen vereisen een stevige statief om te voorkomen dat de ze omvallen. Ook worden lampen dikwijls voorzien van softboxen, flitsparaplu’s en nog een tal van accessoires. Neem daarom een lampstatief waarbij de spreidstand van de poten groot genoeg is om de hele consturctie te kunnen dragen. Voor studiofotografie gebruikt men wat grotere en zwaardere lampstatieven die zo weinig mogelijk worden verplaatst. Natuurlijk kunt u lampstatieven ook meenemen op locatie. Om alle apparatuur makkelijker te kunnen verplaatsen, gebruikt men dan ook kleine lampen, flitsparaplu’s in plaats van softboxen en daarbij ook lichtere lampstatieven.

Ook hebben lampstatieven een ander belangrijk doel. Ze zijn namelijk een onderdeel van een achtergrondsysteem voor het ophangen van achtergrondrollen van papier, doek of kunststof. Over twee lampstatieven heen wordt een dwarsligger gelegd die met behulp van klemmen wordt bevestigd. U kunt zo’n achtergrondsysteem over het algemeen snel opbouwen en afbreken, ideaal voor wanneer u uw achtergrond niet permanent op één plek wilt opstellen, maar juist wilt variëren.

Verder kunt u aan de lampstatieven ook losse flitsparaplu’s, reflectieschermen en ondere studioapparatuur bevestigen. Lampstatieven zijn vaak twee- en driedelig en kunnen makkelijk in- en uitgeschoven worden.

Materiaal die voor statieven worden gebruikt zijn doorgaans aluminium, staal, titanium en andere metalen. Alumiunium en titanium statieven zijn lichtet dan andere soorten en titanium is daarbij ook nog extra robuust. Een stalen lampstatief is heel stevig en daarmee erg handig voor grotere lampen en flitsers in combinatie met softboxen.
Onze merken zijn onder meer FalconEyes, Linkstar, Qihe, StudioKing. Heeft u vragen over het gebruik van verschillende soorten lampstatieven of specifieke vragen over de bij ons beschikbare modellen voor studiofotografie, outdoor fotografie, nachtfotografie of als achtergrondset dan kunt u contact met ons opnemen voor uitgebreide informatie op maat.

Meer